Lélek kertje – 2020. október 14.

Lélek kertje - rukkola harmadvetés

Napsütés és esőmentes idő jellemezte a napot, ami engem is kicsábított. Kár, hogy nem hallhattad, hogy örültek nekem a kertem lakói!

Ellenőriztem az első és hátsó palántázót, meg a teljes LÉLEK kertje Bétát. Átgondoltam, hogy mit kell még csinálni és gyorsan utánanéztem, hogy 20-ig mondanak-e talajmenti fagyot.

Ajánlom az agroforum.hu oldalt, ahol az időjárás menüpont alatt részletes 7 napos előrejelzés van, ahol a várható talajmenti hőmérsékletet is mutatja. Így nyugodtan várhatok 19-20-ig, amikor is kellemes időt mondanak, eső nélkül. Az pedig tökéletes lesz a termések felszedésére, az átteleltetendő növények cserépbe helyezéséhez és minden fagyérzékeny növény felszedéséhez.

Azt is eldöntöttem, hogy a többi növényt, melyekről leszedem a levelet-termést, kint hagyom, hogy elfagyjanak és majd novemberben, mikor a tél alá vetéshez készítjük elő a földet, majd összevágjuk és beleforgatjuk. Így hasznos tápanyagok lesznek.

Elgondolkoztam a hátsó palántázó szabad “falainak” vastagabb fóliával fedésén, így részben fóliasátor jellege lenne. De erre még van időnk.

Egyenlőre fontosabb, hogy azokat a palántatálakat, amik nem bújtak ki eddig, behozzuk, hogy elősegítsük a magok csírázását.

Ezért behoztam egy nagy acél virágtartót és a 3 levendula palántatálat. Ugyanis észrevettem, hogy a hátsó palántázóban a lestyán is elkezdett kibújni a madársaláta és a leveles kel mellett.

Egy váratlan ötlettel lefényképeztem a gyönyörű harmadvetésű rukkolám, hogy egy eladási csoportban megkérdezzem, hogy érdekel-e valakit, ha kiporciózom cserepekbe. Kiváncsian várom az eredményt. Amit nem mellesleg a veteményes növényei is nagyon jó ötletnek tartanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük