Lélek kertje – 2020. október 13.

Lélek kertje - szúnyogűző kakassarkantyú fázik, lilul a levél széle

Pár nap után újra jelenetkezem és innentől csak akkor lesz blogcikk, ha történik is valami. Ugyanis az elmúlt napok esőzése miatt nem igazán tudtam kint lenni, s ez elgondolkodtatott: “Most minden nap írjam le, hogy az eső miatt nem tudok kimenni? S mi lesz a téli időszakban, amikor nincs kint munka, maximum leszedjük a spenótot, salátát, kelbimbót?!”

Így hát döntöttem, napi blog helyett akkor lesz csak blog, ha valami történik a kertben, így nem fog engem sem zavarni, hogy nem tudok írni, mert bent kell lennem a melegben.
Illetve egy-egy témával kapcsolatosan fogok bővebben írni.

Így célszerű, nekem is könnyebb és neked sem kell minden nap ugyanazt olvasnod. Ha eddig zavart az állandó ismétlés, akkor elnézésed kérem.

Folyamatosan figyeljük az időjárás jelentést, mert a fagyok előtt mindent le kell szedni, ami nem télálló. egyenlőre úgy tűnik ki tudjuk várni a 20-át, de ez még változhat.

Amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a kerttel, s már a növények is szóba álltak velem, felmerült a kérdés: Mi lesz, ha kórházba kerülök?

Nem az a gond, hogy ki fogja a kertet gondozni, mert az nem kérdés. Az igazi kérdés a növények energiaszükségletéből adódik.

Ugyanis a kertészek energiájára is szükségük van a növényeknek, ez pedig csak úgy biztosítható, ha az elsődleges kertész belép a kertbe.
Ezért nekem ezt a választ adták a növények: “Ne aggódj, majd ideutazol és az nekünk elég lesz!”

A növények a lélekutazásról beszéltek, amit ki is próbáltam. Nem csak azért, hogy az energiámat érezzék, hanem mert beszélnem kellett az angyaltrombitákkal.

Felmerül a kérdés, hogy más kertészek ezt hogyan oldják meg, akik nincsenek ennek tudtában? A válasz egyszerű: Alvás közben az ősi lelkük látogatja végig a kertjüket, így kapják meg a szükséges energiát.

Az angyaltrombitákat teleltetni kell és tudnom kellett, hogy nem fáznak-e. De a válasz az volt, hogy majd csak akkor szeretnének a palántázóba bekerülni, ha tartósan 10 fok alatt lesz a hőmérséklet. Megnyugodtam.

A másik növény, a mit teleltetni kel, a szúnyogűző kakassarkantyú. Az anyanövényt és az első – nem fedett – palántázóban lévő cserepes gyermekét már behoztuk, mert elkezdett lilulni a fehér levélszél, tehát fáztak. A hátsó palántázóban viszont még mindig jól érzik magukat a hajtások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük