Lélek kertje 2020. szeptember 1-2.

Lélek kertje - meggyfaEnnyien látták: 51

Tegnap volt nálunk a lomtalanítás napja, az egész nap pakolással telt, ma pedig ezt pihentem ki. Így alig csináltam valamit a kertben.

Azt viszont láttam, hogy már kb. 1 centisek a rukkolák a harmadvetett ágyásban.

Azért, hogy ne 3 mondatos blogbejegyzés legyen, elmesélem a meggyfa történetét.
A meggyfánk kb. 4 éves és úgy néz ki, mint egy bokor. Akárhányszor megnéztem, éreztem, hogy jól érzi magát. Termése mégsem volt. Láttam pár elszáradt ágat, de ez nem indokolja, hogy ne növekedjen.

Egyik nap eldöntöttem, hogy beszélek vele, mert tudnom kell mi az oka, hogy stagnál az állapota. Reggel kimentem és nem hagytam magam. Makacs lelke van, de nekem meg kellett adnia magát, képességemnél fogva, megérzem a lélek gondolatot és képben látom, ha arra van szükség, egyébként csak megérzem.

Kiderült, hogy bár nagyon jól érzi magát, mégse akar megnőni, mert olyan helyen van, ahol nagy szabad terület van 2 fa között, s nem akart árnyékot vetni oda. Ez volt a könnyebb része. Fogtam a kezembe lévő metszőollót és elkezdtem a száraz ágait levágni.

A meggyőzés a nehezebb része volt a dolognak, de volt már segítségem a kertben, szerencsére. Az első mondatomra nagyon jól reagált, mert ő is örülne, ha a gyerekeim felmásznának rá a gyümölcseiből enni. De benne maradt a kétely, hogy árnyékot vet majd.
S itt jött a képbe a spenót és a hónapos retek, akik elmondták nekik, hogy őket egyáltalán nem zavarja, ha árnyékos helyen vannak. A spenót most is a kis ringlófa alatt van. Közös erővel meggyőztük a meggyfát és már látványosan elkezdett nőni. Őt láthatod a fenti képen.

A kis ringlóról jut eszembe egy tegnapi történet:

Épp mini pihenőt tartottam a lomok előre hordása közben – elkerülve, hogy összeessek az állapotom miatt -, mikor hallom, hogy megszólal: “Nem akarsz belém oltani a piros ringlóból?”
Néztem a fát és fintorogtam. Azt hittem rosszul hallom. Az tény, hogy van egy üres rész a bokrában, de az életben nem jutott volna eszembe, hogy a vadszilvából oltsak oda.

De a fa komolyan gondolta. S ebben az esetbe ő volt az,a ki meggyőzött engem és ezzel megint lavinát indított el. Ugyanis ahogy elképzeltem a piros és sárga gyümölcsöket hozó fa, rájöttem, hogy nem csak egy-kettő fába olhatok olyat, amit szeretnék, hanem akár mindegyikbe. Vagy csinálhatok lila és fehér virágokat hozó orgonát.

Ma pedig rájöttem, hogy 2 technikát ötvözhetek is: beolthatok egy másik fát és később az egyik új ágból légbújtással új fát hozhatok létre.

A másik gondolat, ami nem hagy nyugodni, hogy egyre inkább érzem, hogy ki kell váltanom az őstermelői igazolványt és mint kiegészítő bevételszerzés kamatoztatni a Béta kertben megszerzett tudásom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük