Lélek kertje “projekt” bemutatása

Ennyien látták: 76

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy Atlantisz nevű sziget, ami bőséggel és gazdagsággal halmozta el a rajta élőket. Nem legenda, hanem ez a valóság. Atlantisz az ősi Lélek kertje, ahol egy különleges nő és egy különleges férfi megvalósította a lélek alapú kertészkedést, mely bőséggel jutalmazta a szigeten élőket.

Ehhez a történethez kapcsolódik az első testőr-társ és nyomozó szerelmének története.

Idén tavasszal döbbentem rá, hogy ez a történet és Atlantisz története egy és ugyanaz.

S ha már egyszer ezt meg tudtam Tyberiussal valósítani, miért ne menne újra és újra?

Csakhogy volt 3 bökkenő:

  1. Kertészeti tudásom majdnem egyenlő volt a nullával.
  2. Az egészségi állapotom komoly akadálya a folyamatos kertészkedésnek.
  3. A családi kert katasztrófális állapotban volt.

Azonban a koronavírus miatti karantén arra késztetett édesanyámmal együtt, hogy kezdjünk valamit a parlagon hagyott kerttel. Így hát nekiláttunk.

A meglepetés akkor ért és a régi emlékek akkor jöttek elő, mikor először szólt hozzám az általunk csak kis ringlónak nevezett gyümölcsfa. Pár napon belül arra eszméltem, hogy az egyik feladatom a Lélek kertje projekt beindítása egy tanulókerttel. Így lett a kertünk a Béta, azaz tanulókert, amelynek a segítségével megtanulom a kertészkedés alapjait, folyamatosan jönnek vissza az emlékeim és a kert növényei segítségével megpróbálom megvalósítani a bőség kertjének modern változatát.

A Lélek kertje 100%-os bio kert, semmi vegyszert nem használunk. Minden kerti munka a növények segítségével zajlik, mert ők tudják a legjobban mire van szükségük.

Minden évben csak azt vesszük meg, ami a megtermelt termés által kalkulált bevételbe belefér, azaz aminek az árát megtermeljük. A második évtől vetőmagot csak akkor veszünk, ha nem tudtunk hozzá a termésekből kinyerni. Így lesz ez egy pici vállalkozás.

Fontos, hogy az új növényeket és amit még tudunk cserével szerzünk meg. A csere alapja a saját munkánk gyümölcse: szolgáltatás és palánták, általunk készített savanyúság, szörp, lekvár, stb.

A Lélek kertje “projekt” ehhez kapcsolódóan egy napi blog, ahol a gondolataimat, napi történéseket, kerti munkákat mutatom be.

Tarts velem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük